ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Μεγάλη ήττα του μπλοκ των μαφιόζων της ενέργειας και στη Κριτσά  του δήμου Αγίου ΝικολάουΜέσα σε μια, όχι μεγάλη είναι αλήθεια, Λαϊκή Συνέλευση στη Κριτσά, επαληθευτήκαμε στην εκτίμησή μας ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα συναινέσει σε ότι σχεδιάζεται πίσω από τις πλάτες του, από τις πολυεθνικές της ενέργειας.
Αντιπροσώποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του ΓΕΩΤΕΕ, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Εταιρείας Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης, μας περιέγραψαν τις εμπειρίες από τις επιπτώσεις τέτοιων φαραωνικών, βιομηχανικού χαραχτήρα έργων σε Ευρώπη, Ελάδα και Κρήτη.
Όσο κι αν ο Δήμαρχος και η πολυπληθής ακολουθία του ανεβάζανε οικολογικές κορώνες αντιγράφοντας ανακοινώσεις της "Greenpeace", όσο κι αν οι παριστάμενοι της Περιφερειακής Διοίκησης φορώντας τη μάσκα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ μας διαβεβαίωναν ότι θα μπλοκάρουν με χωροταξικούς κανόνες το γερμανικών συμφερόντων γιουρούσι, δεν έπειθαν κανένα...
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει ότι οι κυβερνήτες που τον ξεπουλάνε καθημερινά, αυτοί που υποθηκεύουν τον μέλλον των παιδιών του, δεν θα διστάσουν να γίνουν οι μεσολαβητές των συμφερόντων των πολυεθνικών της πράσινης ανάπτυξης. Δεν περιμένουν επίσης από ανθρώπους που υπηρετούν το σημερινό καθεστώς στους Δήμους και τη Περιφέρεια να σαμποτάρουν τα fast track της κυβέρνησής τους!

Ο κόσμος κατάλαβε ότι :


  • Τα κολοσιαία έργα δεν γίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας αλλά τη κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Το ρεύμα για αυτούς είναι ένα προϊόν για εκμετάλλευση, κι όχι ένα κοινωνικό αγαθό που θα καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
  • Ακριβώς λόγο της δίψας για κερδοφορία, οι πολυεθνικές δεν νοιάζονται ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τη φέρουσα ικανότητα της κάθε περιοχής, ούτε για χωροταξικούς κανόνες, ούτε για τις επιπτώσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, το τουρισμό, την πολιτιστική κληρονομιά, την σπάνια πανίδα ή το κρητικό τοπίο.


Η Λαϊκή Συνέλευση είπε ένα ξεκάθαρο όχι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη περιοχή τους, ανεξαρτητα από το πόσα και ποιά θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο.


Βαρέθηκαν να βλέπουν τα μεγάλα συμφέροντα και τη κυβέρνηση να αποφασίζουν πριν από αυτούς για αυτούς. Έτσι κι αυτοί αποφάσισαν ότι όποιος κι αν είναι ο σχεδιασμός της Διοίκησης, αυτοί ακόμα και με ακτιβισμό θα κρατήσουν καθαρό... το οροπέδιο του Καθαρού.
Αναμφισβήτητα ήταν μια νίκη των Κριτσωτών που από τα παλιά χρόνια είχαν παράδοση αντίστασης και ανυπακοής στα "φιρμάνια". Χαιρόμαστε που συμβάλλαμε σε αυτή τη νίκη.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

σχετικό :


Ο Κρούστας μας δίδαξε ανυπακοή στα κελεύσματα μιας "πράσινης ανάπτυξης" που καταστρέφει το περιβάλλον.

   http://visinokipos.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου