ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ : Να σταματήσει η άδικη δίωξη σε βάρος του δασολόγου Φιλιππάκη Ματθαίου


ΚΚΕ: Να σταματήσει η άδικη δίωξη σε βάρος του δασολόγου Φιλιππάκη Ματθαίου εργαζόμενου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Ερώτηση, με την οποία ζητούν να σταματήσει η άδικη δίωξη σε βάρος εργαζόμενου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής,Χρήστος Κατσώτης καιΔιαμάντω Μανωλάκου.
Ζητούν να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση του διωκόμενου εργαζόμενου και να ακυρωθεί η αργία που του έχει επιβληθεί, η οποία τον εξοντώνει, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για την απόλυσή του.
Επίσης να αποσυρθεί η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιδιώκει να καθυποτάξει τους εργαζόμενους, να χτυπήσει την συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις που επαληθεύουν το γεγονός ότι στόχος Κυβέρνησης και Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νέο "πειθαρχικό δίκαιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 224/Α/12-11-2012) είναι ο πειθαναγκασμός και η φίμωση των εργαζομένων, η συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη όσων αντιστέκονται, όσων αγωνίζονται.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η πειθαρχική δίωξη και τοποθέτηση σε "αυτοδίκαιη αργία" του δασολόγου Φιλιππάκη Ματθαίου, υπαλλήλου της Δ/νσης Δασών Λασιθίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για δήθεν "απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας". Έτσι χαρακτήρισαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες τη συμμετοχή του εργαζόμενου αυτού στις κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις εργαζομένων, αγροτών κλπ. στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης, στις 28-10-11 με αφορμή τη "Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς".
Φαίνεται ότι δεν έφτανε η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υιοθέτησε αυθαίρετα τους ισχυρισμούς της αστυνομίας και χωρίς καν αυτοί να αποδειχτούν οδήγησε στην αργία τον εν λόγω υπάλληλο.
Παρότι μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία έχουν καταγγείλει την απόφαση της πολιτικής δίωξης του Φιλιππάκη Ματθαίου, αυτή δεν έχει ακόμα ανακληθεί.
Η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε στην παραπάνω ενέργεια είναι η θέληση των κυβερνώντων να τσακίσουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης της λαϊκής διαμαρτυρίας και δράσης. Η επιβολή της αντίληψης του "νόμου και της τάξης" στις διεκδικήσεις των εργαζομένων ώστε ανεμπόδιστα να μπει σε εφαρμογή η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  • Αν θα εξασφαλίσει την αποκατάσταση του διωκόμενου εργαζόμενου και αν θα ακυρώσει την αργία που του έχει επιβληθεί, η οποία τον εξοντώνει, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για την απόλυσή του.
  • Αν θα αποσύρει ως απαράδεκτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιδιώκει να καθυποτάξει τους εργαζόμενους, να χτυπήσει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Οι βουλευτές Σπύρος Χαλβατζής, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου».

 Σχετικά  

( Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 ) 
Του ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

     "Ως να Είμην Εκατόχειρ"

Από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στο Βαθύ, στη δίκη .
Αντίσταση κατά της Αρχής, σωματική βλάβη με πρόθεση, παρακώληση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, οργάνωση επεισοδίων κ.τ.λ.. Με αυτές τις «βαρύτατες κατηγορίες αστυνομικής παθογένειας» ορίστηκε δικάσιμος στις 1-12-011 στην Νεάπολη στην οποία φέρομαι ως κατηγορούμενος, κατά εκλεκτική ατομική προσαγωγή και κατά συλλογική τιμωρία, για την συμμετοχή μας στα γεγονότα της 28 της Οκτωβρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ.
Ο κος Καρχιμάκης ως οικοδεσπότης της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς στο φιλήσυχο Λασίθι, μας κουβάλησε δεκάδες ασφαλίτες με πολιτικά και εκατοντάδες πάνοπλους ΜΑΤατζήδες. Δεν τόλμησαν όμως να τα βάλουν με τον κόσμο όλη τη μέρα (κοντά 1.000 άτομα, χώρια και οι χιλιάδες των διερχόμενων που επικροτούσαν). Eπιτέθηκαν μέσα στη νύχτα μόλις αποχώρησε η Κρήτη ΤV και ακόμη πιο άνανδρα κτύπησαν την ομάδα των 20 μόλις ατόμων που αποχωρούσαμε προς τον Αγ. Νικόλαο. Μου επιτέθηκαν και με συνέλαβαν αναιτιολόγητα. Eπιτέθηκαν στο μικρό 14 χρονο γιό μου την ώρα που αντιδρούσε στο ξυλοδαρμό μου και συνέλαβαν τον μεσαίο γιό μου 25 χρονών που έτρεξε να με βοηθήσει. Επιτέθηκαν και συνέλαβαν διαδηλωτή που με το κινητό του κατέγραφε τον ξυλοδαρμό.
Μισολιπόθυμο με χειροπέδες, με απειλές, με τραυματισμένο το αριστερό γόνατο και το ισχίο, με έσυραν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ, με απέσπασαν μετά βίαια μέσα από το ασθενοφόρο, με έφεραν στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, στον ελαιώνα στα σκοτεινά πίσω από τις κλούβες.
Εκεί έφεραν και τον γιό μου ξυλοδαρμένο και με χειροπέδες, όπου υπήρχαν μόνο άγνωστα σε μας άτομα με πολιτική περιβολή, χωρίς να μας δηλώνουν τις ιδιότητές τους, χωρίς μάρτυρες πολίτες, χωρίς έστω ένα ένστολο, αξιωματούχο ή απλό αστυνομικό και μας έβαλαν σε αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 χωρίς διακριτικά με απειλές για όσα θα ακολουθήσουν.  
Εύχομαι σε κανένα να μη ζήσει τέτοιες καταστάσεις, όχι τόσο για τον ξυλοδαρμό που τον αντέχεις και περνά, όσο για το ψυχικό τραύμα, όπου αισθάνεσαι ισοπεδωμένος με απειλές (τώρα θα δεις τι θα πάθεις για όλα όσα μας έκανες από το πρωϊ … ), προσβολές, ειρωνείες σε γλώσσα «τρούμπας», ίδιον αλητών, αμόρφωτων αντικοινωνικών στοιχείων, φασιστοειδών με κτηνώδη εκφορά που σου προκαλεί εμετό, τρόμο, ανατριχίλα. Τέτοιους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός να εφαρμόζουν τον νόμο και τη τάξη……..
Αντιληφθήκαμε ταραχή (άγνωστο γιατί), μας έβγαλαν από το χωρίς διακριτικά 4Χ4 και ευτυχώς μας έβαλαν σε κούρσα πολυτελείας, την ώρα που ακούγαμε από τον ασύρματο «τους θέλει ο συνταγματάρχης». Ήμασταν οι μόνοι από τους 1.000 διαδηλωτές που έστω κρατούμενοι, ξυλοδαρμένοι κ΄ με χειροπέδες, μπήκαμε επίσημα μέσα στο ξενοδοχείο. Για 5 λεπτά στην είσοδο των εκδηλώσεων έγινε διαβούλευση από διάφορα «ένστολα καπέλα» και διετάχθη η προσαγωγή μας στο Α.Τ. Αγ. Νικολάου. Μου απάγγειλαν κατηγορίες, έτσι για εκδίκηση και αυτοϊκανοποίηση της «εξουσίας»γιατί ποτέ δεν περίμεναν να γίνουν αυτά στο νομό μας. Κατηγορίες σύμφωνα με τη χουντική θεωρία των πρωταιτίων επί τοις χιλίοις, ωσάν να τα έκανα όλα εγώ, «ως να ήμουν εκατόχειρ».
Η συνέντευξη του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεραπέτρας κου Γερακιανάκη Μανώλη, για όσα πραγματικά έγιναν, σε αυτήν την ειρηνική εκ μέρους των πολιτών συγκέντρωση, ήταν αποκαλυπτική. Με άμεση πηγαία λαϊκή ορμή, καθαρή άδολη οργή, στιγματίζει την συνταγματική εκτροπή. Οι υπεύθυνοι του κέντρου επιχειρήσεων μέσα και έξω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
Αν το γενικό πρόσταγμα για τη κατάντια αυτή το είχε ο κος Καρχιμάκης ως γραμματέας του Πασόκ, τότε οι τυπικές αστυνομικές λειτουργίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (άντες εδά !...) κατέπεσαν σε κατάσταση κομματικής τότε και νυν τρικομματικής δικτατορίας.
Βεβαίως αναγνωρίζω ότι ο κος Καρχιμάκης είναι μπατζανάκια με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Παπουτσή και μπορεί να του είχε εκχωρήσει αρμοδιότητες εξ΄ αγχιστείας.
Ευχαριστώ δημόσια τους συναγωνιστές μου που έδρασαν άμεσα, προστάτευσαν και απομάκρυναν τον μικρό μου γιό, ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων των επισήμων μέσα στο ξενοδοχείο και διαμαρτυρόμενοι γνωστοποίησαν την ταυτότητά μου, γεγονός που μας προστάτευσε από τους «αγνώστους» ασφαλίτες. Ευχαριστώ δημόσια την ένστολη λαϊκή αστυνομία του τόπου μας για την αξιοπρεπή στάση που κράτησε παρά τις πιέσεις των ασφαλιτών του «Συνταγματάρχη»….
Τα υπόλοιπα στη δίκη της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.
Μ. Φιλιππάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου