ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Τα κεφάλια πάνω - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘHΣΕΑΣ

Σε δύσκολη κατάσταση τα μέλη της κυβέρνησης. Δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να ολοκληρώσουν το πακέτο μέτρων, αλλά δεν θα πάρουν ούτε επίδομα ειδικών συνθηκών καθώς όλα τα επιδόματα καταργούνται.
***
Οφείλουμε πάντως να τους αναγνωρίσουμε ότι είναι εξαιρετικά λιτό το κουστουμάκι που ετοίμασαν: δέκα χιλιάρικα μείωση στο ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, 700 ευρώ το όριο για τις συντάξεις, έρχονται να δέσουν αρμονικά με τα 511 ευρώ μισθό για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, μέτρο που ήδη συμπιέζει προς τα κάτω και τους μισθούς των ήδη εργαζομένων.
***
Η κυβέρνηση έχει βάλει πλάνο να περάσει στην Ιστορία.
Το θέμα είναι να μην περάσουν με τον ίδιο τρόπο στην Ιστορία και οι εργαζόμενοι. Και για να μη συμβεί αυτό, μια από τις προϋποθέσεις είναι να διαβάζουν αντίστροφα την κυβερνητική προπαγάνδα. Στο σύνολο της αστικής αρθρογραφίας τα πράγματα παρουσιάζονται χωρίς το όνομά τους.
***
Απορούν, για παράδειγμα, ορισμένοι γιατί ενώ μειώνονται οι μισθοί δεν μειώνονται και οι τιμές στα προϊόντα. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Ποτέ δεν ήταν υπεύθυνοι οι μισθοί για τον πληθωρισμό. Οι τιμές δεν θα πέσουν, γιατί το σύστημα δεν μπορεί να αρνηθεί τον εαυτό του. Κι αυτό το σύστημα έχει όνομα: καπιταλισμός. Η μείωση των μισθών δε φέρνει μειώσεις στις τιμές, μπορεί να φέρει και αυξήσεις, όπως τώρα. Πουλάνε λιγότερα κομμάτια αλλά βγάζουν το ίδιο κέρδος.
Πλαστή είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν για τη φοροδιαφυγή. Η κυβέρνηση κυνηγάει τα σουβλατζίδικα γιατί νόμιμα φοροαπαλλάσσει τους καπιταλιστές. Μιλάει για κατάλυση του κράτους γιατί θέλει το κράτος να λειτουργεί άψογα για τους καπιταλιστές. Κι αυτό σημαίνει να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι ότι είναι νόμιμο αυτοί να χάνουν για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Από τη σκοπιά της αλήθεια λέει. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη μάζα εργαζομένων που αποδέχεται τη λογική της κυβέρνησης. Για να φτάσει, όμως, σ' αυτό το σημείο αποτελεσματικότητας η κυβερνητική προπαγάνδα προηγήθηκε εκπαίδευση του πληθυσμού με όλα εκείνα τα ρεπορτάζ για την «παραβατικότητα» και την «ανομία».
***
Στην ίδια γραμμή και τα περί δικαιοσύνης στα μέτρα. Εκπαιδεύουν σήμερα τα παιδιά να κυνηγάνε τους γονιούς τους σαν υψηλόμισθους και τους παππούδες σαν καταχραστές δημόσιου χρήματος.
***
Τα παράπονα για τα γερμανικά έντυπα θυμίζουν αυτούς που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Παρουσιάζουν τους Γερμανούς σαν τον δράκο του παραμυθιού για να τρώνε τα παιδιά το φαΐ τους, στο προκείμενο για να δεχτούν οι εργαζόμενοι τα μέτρα της βαρβαρότητας. Ομως η χρεοκοπία του λαού είναι πραγματική. Αυτοί που διαμαρτύρονται για τα γερμανικά έντυπα ισχυρίζονται ότι μια άλλη διαχείριση θα έχει άλλο αποτέλεσμα. Το μόνο διαφορετικό είναι τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η προτροπή «κάντο όπως οι Αμερικάνοι», είναι αποκαλυπτική για τη σύγκρουση αυτών των συμφερόντων.
***
Για το λαό δεν πρέπει να υπάρχει θέμα επιλογής καπιταλιστή. Με όποιο «παράδειγμα», οι εργαζόμενοι είναι χαμένοι. Ο δικός τους δρόμος προϋποθέτει να χάσουν οι καπιταλιστές. Προσφέρουν κακή υπηρεσία όσοι επιμένουν ότι απέναντι στην ΕΕ που υπάρχει σήμερα, μπορεί να υπάρχει μια ΕΕ με ανθρώπινο πρόσωπο. Ο καπιταλισμός σε κάθε φάση της ύπαρξής του βασίζεται στη βαρβαρότητα.
Καθώς τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι προσωρινά, το κρίσιμο στοιχείο για τις εξελίξεις παραμένει η κατάσταση στο εργατικό κίνημα. Κάθε καθυστέρηση στην ανασύνταξη των δυνάμεών του, κάνει πιο σφιχτή τη θηλιά στο λαιμό των εργατών. Το θέμα σήμερα δεν είναι οι τυφλές «κοινωνικές εκρήξεις» που η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσιάζει σαν απειλή, αλλά η οργανωμένη στοχοπροσηλωμένη δράση του εργατικού κινήματος που θα συσπειρώνει - κινητοποιεί τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν ευθέως τον αντίπαλό τους, στερώντας του τα εργαλεία της εκμετάλλευσης και την εξουσία.
Στην προτροπή διαφόρων «τα κεφάλια μέσα», η απάντηση είναι: «τα κεφάλια πάνω».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου