ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Κομουνιστές νεολαίοι της Τσεχίας, Σλοβακίας : Αλληλεγγύη στην ηρωική απεργία των Ελλήνων χαλυβουργών !
Κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας των μελών της Κομμουνιστικής
Ένωση Νεολαίας - Ένωσης Νέων Κομμουνιστών της Τσεχοσλοβακίας
(KSM-SMKČ)
, στις 20 έως 22 Ιουλίου στο Μπρνο, έγινε αναλυτική
ενημέρωση τους νέους κομμουνιστές της Τσεχίας από Έλληνα σύντροφο του
Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδα (ΚΚΕ) για τη κατάσταση των Ελλήνων
εργαζομένων στο χάλυβα , στο το εργοστάσιο Χαλυβουργία Ασπροπύργου.
Το θάρρος των χαλυβουργών που κρατούν την απεργία για 265 μέρες, στα πλαίσια της πάλης τους για εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στις «κερδοσκοπικές » βάναυσες απολύσεις εργαζομένων όπως και κατά των εξευτελιστικών μισθών που προτείνονται από τον εργοδότη,αξίζει το βαθύ μας θαυμασμό .

Η αστυνομική βαρβαρότητα τις τελευταίες αυτές μέρες της απεργίας έδειξε επίσης, το πόσο επικίνδυνες είναι οι απεργίες για το σημερινό καπιταλιστικό καθεστώς, και τη σημασία αυτού του αγώνα.

Η KSM - SMKČ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σωστή πληροφόρηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, βασικά από πηγές προσκείμενες στα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠAΜΕ,και θα συνεχίσει να ενημερώνει ενεργά το ευρύτερο κοινό και στα δύο τμήματα της πρώην Τσεχοσλοβακίας για αυτήν τη διεθνώς σημαντικότατη δράση της εργατικής τάξης .


Καταδικάζουμε την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, η οποία έλαβε χώρα στις πρώτες πρωινές ώρες 20η Ιουλίου, κατά την οποία η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των απεργών.

Διαδιαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κράτηση των εννέα απεργών.


Όταν πραγματοποιήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας κατά των απεργών χαλυβουργών, όλα τα αστικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ξεκίνησαν μια εκστρατεία σπίλωσης του αγώνα των απεργών. 
Αξίζει να προβληματιστούμε για την προσπάθεια που γίνεται ν' αρχίσει μία συζήτηση, για νομοθετικές αλλαγές κατά των απεργών. Η KSM-SMKČ  υποστηρίζει ολόψυχα τις θέσεις αυτών των συνδικαλιστών που δηλώνουν ανοιχτά ότι, πρέπει ν' απαλλαγούμε από την εξουσία των βιομηχάνων και να πάρουμε τα εργοστάσια και τον πλούτο στα χέρια μας.

 Τα εργοστάσια και ο πλούτος πρέπει ν' ανήκουν στα χέρια αυτών 
που δημιουργούν τον πλούτο και
όχι σ' αυτούς που είναι παράσιτα.


Κάτω η αστυνομικά βία!
Πάρτε πίσω τις απολύσεις!Το Κ.Σ. της Ένωσης Νέων Κομουνιστών Τσεχοσλοβακίας
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μελών της Κομουνιστικής Ένωσης Νεολαίας -Ένωσης Νέων Κομουνιστών ΤσεχοσλοβακίαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου