ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ» - Εργαλείο χορήγησης «φιλέτων» στο κεφάλαιο
Τις κυβερνητικές σκοπιμότητες κατάγγειλε το ΚΚΕ

Πίσω από ψεύτικες παροχές αγροτεμαχίων προς τους ανέργους η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει τη μαζική παραχώρηση «φιλέτων» της ελληνικής γης στο μεγάλο κεφάλαιο, επισήμανε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων - Ρύθμιση εμπράγματων δικαιωμάτων». Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία.
Κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι να παραχωρηθούν δάση και αγροτική γη στο κεφάλαιο, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «βασικό χαρακτηριστικό είναι η απελευθέρωση της αγροτικής και δασικής γης» που ήταν «εμπόδιο στην εξασφάλιση κυριότητας γαιών» κι αυτό «προκειμένου να περάσουν στους ιδιώτες». Για το λόγο αυτό - συνέχισε - «νομιμοποιείτε όλες τις παράνομες εκχερσώσεις» και «θέτετε ως όριο το 1975», ενώ για την περίοδο εκείνη «δεν υπάρχει αερο-φωτογράφηση που αποτελεί το μόνο αντικειμενικό στοιχείο». Συνολικά η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι «αλλάζετε χρήση γης με μαζικό τρόπο για να ικανοποιήσετε ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέροντας ως παράδειγμα το ότι «δημόσια γη διατίθεται για φωτοβολταϊκά για να εξυπηρετήσετε τα γερμανικά μονοπώλια». Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ με τον ιδεολογικό πυρήνα της πολιτικής αυτής, τονίζοντας πως «η γη δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό που πρέπει να αξιοποιείται για τις λαϊκές ανάγκες» και «όχι για τον επιχειρηματία και τα κέρδη του».
Σχολιάζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την παραχώρηση κτημάτων στους ανέργους για καλλιέργεια, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «για να απενοχοποιηθείτε δίνετε κάτι ψίχουλα σε ανέργους για να τα καλλιεργήσουν» για τα οποία «χρειάζεται κεφάλαιο το οποίο αν δεν υπάρχει είναι άχρηστα», την ίδια στιγμή «η ΑΤΕ αφού για χρόνια ξεζούμισε την αγροτιά τώρα έχει στερέψει. Ακόμη και τα καλλιεργητικά βραχυπρόθεσμα δάνεια που έδινε δεν τα δίνει πια». Οπως είπε, αυτά «είναι προπαγάνδα χωρίς αντίκρισμα» και «προεκλογικά ψέματα γιατί δεν μπορείτε να πείσετε για τη βάρβαρη πολιτική σας». Επιπρόσθετα η Δ. Μανωλάκου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εισπρακτικό» προσθέτοντας πως «ενδιαφέρεστε να συγκεντρώσετε πόρους από τα αδύνατα όμως τμήματα», όμως «και αυτά τα χρήματα θα πάνε σε τραπεζίτες και βιομήχανους». Τέλος ανέφερε ότι «ιδιωτικοποιείτε αντικείμενα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» όπως την απεικόνιση των αγροτικών γαιών που αποδίδεται σε ιδιώτη και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου