ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

15-03 - Mέρα Πανελλαδικής δράσης επαγγέλματιών, με συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ


Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια όλων των ασφαλισμένων
 
Μέρα Πανελλαδικής δράσης, η Πέμπτη 15 του Μάρτη, με συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Αμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων Υγείας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανεξαρτήτως χρεών και κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για όσο κρατάει η κρίση, διεκδικεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με κινητοποιήσεις σε γραφεία του Ταμείου σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη, 15 του Μάρτη. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ) και σε άλλες περιοχές.
Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:

 «Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι. Η αντιλαϊκή επίθεση Κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων δυναμώνει. Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, οδηγούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολουμένους στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία και στην ανεργία. Οσα αφαιρούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τα λαϊκά στρώματα, τα χαρίζουν απλόχερα σε τραπεζίτες, βιομήχανους, μονοπώλια.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Απαντάμε με μαζική οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που τα μονοπώλια και η πολιτική που τα υπηρετεί, δημιούργησε. Αποκρούουμε την κινδυνολογία και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα είναι να χρεοκοπήσει και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και με μοιρολατρία, τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη να μας πνιγούν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται. Δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς όταν μειώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, μειώνουν γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα, λεηλατούν με το κούρεμα τα αποθεματικά του Ταμείου μας.
Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, λόγο αδυναμίας πληρωμής των εξοντωτικών εισφορών και προστίμων στον ΟΑΕΕ. Χιλιάδες συνάδελφοί μας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία και η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (ΤΑΞΙ, ΦΔΧ) δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ και να δουλέψουν γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Αποτελεί άμεσο καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, κάθε συναδέλφου, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στην Ασφάλιση και στην Υγεία.
Μέρα Πανελλαδικής Δράσης Πέμπτη 15 Μάρτη 2012.
Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διεκδίκησης στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν επίσης στις περιοχές Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή.
Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφάλιση και τα χρέη, να δώσουν μαζικό παρόν. Καλούμε τα σωματεία και τις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ να συγκεντρώσουν τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων συναδέλφων.

Διεκδικούμε αποφασιστικά:
  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου