ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

..Βρε δε το πίνουμε το γάλα... !!!Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για το PSI και την επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  υπό τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο 

 «Το θέμα που κυριαρχεί σήμερα είναι η κορύφωση των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα, για το PSI, για την ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες.   Γι’ αυτό η Βουλή έχει μαύρα μεσάνυχτα. Όσα μας είπε χθες ο κ. Βενιζέλος για το θέμα είναι γενικότητες που θα μπορούσε να μας τις έχει πει και πριν από χρόνια.
 Το θέμα έχει φτάσει σε κόμπο και ο Πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα το απόγευμα, εξ όσων πληροφορούμαι, την Τρόικα εσωτερικού, την Τρόικα των Αρχηγών Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων αλλά να πούμε και εκ των προτέρων τι πιστεύουμε.
 Ξέρουμε τι διεκδικεί η πλευρά των τραπεζών που εκπροσωπεί ο κ. Νταλάρα, ξέρουμε τι επιδιώκουν τα κερδοσκοπικάfunds που ποντάρουν στην ενεργοποίηση των CDS, ξέρουμε τι απαιτεί και τι πιέζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαβάζουμε τι διαμηνύει η κα Μέρκελ. Αυτό που δεν ξέρουμε έστω και στις γενικές του γραμμές, είναι τι διεκδικεί η ελληνική Κυβέρνηση.
 Θέλουμε να σας πούμε τη δική μας γνώμη καθαρά. Χωρίς ένα κούρεμα πολύ μεγαλύτερο από το 50% που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, χωρίς ένα επιτόκιο περί το 3%, χωρίς μια περίοδο αποπληρωμής πάνω από τριάντα χρόνια και χωρίς μια τριετή αναστολή αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων έτσι ώστε να ξαναβγεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η ελληνική οικονομία μειώνοντας την ανεργία και νοικοκυρεύοντας τα δημόσια οικονομικά της, το χρέος δεν μπορεί να είναι και να γίνει διαχειρίσιμο και θα επωφεληθούν οι τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds, τα οποία αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στο 25% και στο 30% της αξίας τους. Θα κερδίσουν.
 Επιπλέον, γιατί δεν μπαίνει σ’ αυτήν τη ρύθμιση του χρέους και το κομμάτι των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Τι λέει επ’ αυτού ο Έλληνας Πρωθυπουργός;
 Θα λειτουργήσει ως ο εντολοδόχος των ελληνικών επιδιώξεων ή θα λειτουργήσει η συνείδηση του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Αυτά είναι μεγάλα θέματα

Παραθέτουμε τώρα και τη δήλωση του Μάκη ΜΑΪΛΗ (π.γ.ΚΕ του ΚΚΕ) για την ηγεσία του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ
Για μια ακόμα φορά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει το λαό, ενώ πολεμά ύπουλα τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο: της λαϊκής συμμαχίας για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. 
 Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τις πραγματικές αιτίες και τον χαρακτήρα της κρίσης και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί χτυπήματος της φοροδιαφυγής και αναδιανομής, για να εμφανίσει ως λύση την κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Όπως αποδείχθηκε στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού, το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση, είναι να συνεχίσει την εκτέλεση των λαϊκών δικαιωμάτων, υπερασπιζόμενη την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και τη συμμαχία τους, την ΕΕ.
 Και αυτό, γιατί οι θιασώτες της «αριστερής - πατριωτικής κυβέρνησης» δεν θέλουν να τα βάλουν με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

ΠΕΣ ΤΑ ΒΡΕ ΜΑΚΗ  !!!  

  Ακούς εκεί ότι το '' θέμα που κυριαρχεί σήμερα είναι η κορύφωση των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα, για το PSI, για την ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες.'' 
  Άλλο ζόρε ο εργαζόμενος λαός δεν είχε ...

  Τι σου λέει η άλλη... πέρλα ότι: Χωρίς ένα κούρεμα πολύ μεγαλύτερο από το 50% που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, χωρίς ένα επιτόκιο περί το 3%, χωρίς μια περίοδο αποπληρωμής πάνω από τριάντα χρόνια και χωρίς μια τριετή αναστολή αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων έτσι ώστε να ξαναβγεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η ελληνική οικονομία μειώνοντας την ανεργία και νοικοκυρεύοντας τα δημόσια οικονομικά της, το χρέος δεν μπορεί να είναι και να γίνει διαχειρίσιμο και θα επωφεληθούν οι τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds, τα οποία αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στο 25% και στο 30% της αξίας τους.    

Αν δηλαδή το κούρεμα το πάνε 55% με επιτόκιο 2,8% ...δεν θα επωφεληθούν οι τραπεζίτες και θα βγει κερδισμένος ο ..εργαζόμενος λαός !

 Ή το άλλο με την έκλυση στο πρωθυπουργό να  .."λειτουργήσει ως ο εντολοδόχος των ελληνικών επιδιώξεων" 

 Αχ αυτές οι .. ελληνικές επιδιώξεις...

Μας οδήγησαν σε 2-3 πολέμους , μας επέβαλαν 3-4 δικτατορίες , έφεραν και φέρνουν το λαό στην εξαθλίωση και αυτοί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν..

Βρε δε το πίνουμε το γάλα ... !! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου