ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ : Αλληλεγγύη στο λαό της Νιγηρίας

Μήνυμα αλληλεγγύης για τους απεργιακούς αγώνες που ξεκινούν από Δευτέρα εκατομμύρια Νιγηριανοί εργαζόμενοι ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει την επιδότηση στα καύσιμα, με συνέπεια εφιαλτικό μπαράζ ακρίβειας σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, έστειλε χτες με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).
Στην ανακοίνωσή της η ΠΣΟ αναφέρει:
«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκ μέρους των 82.000.000 μελών της από 120 χώρες, καταγγέλλει την απόφαση της νιγηριανής κυβέρνησης να σταματήσει την επιδότηση καυσίμων για το λαό, που θα προκαλέσει περαιτέρω αύξηση στην τιμή του πετρελαίου από 50 ως 130%, πέρα από τις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης του νιγηριανού λαού, τη φτώχεια, τις υψηλές τιμές για καθημερινά απαραίτητα είδη που αποτελούν ήδη ένα τεράστιο βάρος για τη λαϊκή οικογένεια.
Η Νιγηρία είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στην υποσαχάρια Αφρική. Πολυεθνικές και μονοπώλια εκμεταλλεύονται τις πηγές πλούτου της χώρας αφήνοντας στην πλειοψηφία του λαού τίποτε άλλο πέρα από πείνα και φτώχεια, ενώ οι καπιταλιστές αποκομίζουν τεράστια κέρδη.
Η ΠΣΟ απαιτεί από την νιγηριανή κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την αντεργατική της απόφαση.
Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στα αδέλφια μας, τον εργαζόμενο λαό της Νιγηρίας, και εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στις απεργίες και στους αγώνες τους».
  • Ενδεικτικό του κλίματος στην Νιγηρία είναι το γεγονός ότι η νιγηριανή κυβέρνηση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν προσπάθησε να πείσει ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» από την κατάργηση της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα στο όνομα του να αποδεσμευτούν κονδύλια για ...υποδομές. Επίσης κάλεσε τις συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας να μην βγουν στους δρόμους «ώστε να αποφευχθούν θάνατοι» διαδηλωτών, απειλώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς με ένταση της αστυνομικής βίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων, που μπορεί να φτάσει και σε δολοφονίες διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου