ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό
  • Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με τη συμμετοχή 76 Κομμάτων από 58 χώρες

Ξεκίνησαν, χτες, στην έδρα της ΚΕτου ΚΚΕ οι εργασίες της τριήμερης13ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξενείται και πάλι για φέτος στην Αθήνα, μετά από ένα «ταξίδι» σε 4 ηπείρους και 5 πρωτεύουσες χωρών. Το θέμα της Συνάντησης είναι: «Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλονΗ διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού».
Το καλωσόρισμα στη Συνάντηση έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, ενώ συμμετέχουν αντιπρόσωποι 76 κομμάτων από 58 χώρες (κάποια από τα 83 κόμματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην Αθήνα). Τις εργασίες της Συνάντησης, επίσης, παρακολουθεί πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του Κόμματος.
Την εισηγητική παρέμβαση, από την πλευρά του ΚΚΕ, έκανε η Αλέκα Παπαρήγα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου