ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας :Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης …. με την κυβέρνηση που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ..Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης...
…. με την κυβέρνηση που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ. Είναι μια συμμαχία εχθρικών δυνάμεων για τον λαό με μόνο σκοπό να επιτεθούν στα δικαιώματά μας, στις οικογένειές μας. Θα είναι και αυτή κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας σε ακόμη χειρότερη έκδοση.
Δεν πρέπει να την αφήσουμε να κερδίσει χρόνο στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται. Την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού που θα κόψει και άλλο την ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση σε Παιδεία και Υγεία, θα οξυνθούν τα ήδη μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ!
Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας!
Όσο επικρατεί η άθλια κατάσταση στα σχολεία μας. Όσο δεν έχουν οι σχολικές επιτροπές χρήματα για να καλυφθούν τα στοιχειώδη της λειτουργίας των σχολείων μας και καλούν τους γονείς μας να πληρώσουν, όσο στοιβαζόμαστε στις αίθουσες σαν σαρδέλες, όσο υπάρχουν κενά καθηγητών και κόβουν μαθήματα που χρειάζονται για τις εξετάσεις. Ακόμη δεν έχουν έρθει βιβλία!
Όσο οι οικογένειες μας συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τα βάρη των μέτρων που έχουν πάρει, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα, ήδη υποσιτίζονται μαθητές μέσα στα σχολεία.
Όσο θα καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον των γονιών μας και το δικό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με την τεράστια ανεργία, τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη δουλειά, τη ζωή κόλαση που μας ετοιμάζουν. 
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη…
… από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών, που εξυπηρετούσε εκείνη τη στιγμή τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Κρατάμε το νήμα του αγώνα για μόρφωση – δουλειά – ζωή σήμερα που μπαίνει ταφόπλακα στο μέλλον μας.
Κρατάμε τα διδάγματα για την οργάνωση του αγώνα μας σήμερα…
Τη δύναμη του λαού να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις, να βγει στο προσκήνιο κόντρα στην τρομοκρατία, την κρατική καταστολή και τους εκβιασμούς.
Όπως τότε οι μαθητές κατέβηκαν και διαδήλωσαν στο πλευρό των εργαζομένων και των αγωνιστών φοιτητών, έτσι και σήμερα αγωνιζόμαστε μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, με όλους τους εργαζόμενους.
Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί τους!
Όσοι θέλουν το λαό, εμάς και τις οικογένειές μας σύγχρονους δούλους για τα κέρδη των λίγων, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
Οργανωνόμαστε μέσα σε κάθε σχολείο για να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, μαζέματα υπογραφών, συζητήσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο. Πραγματοποιούμε εκδηλώσεις και συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας. 
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τη μόρφωσή μας
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας. Ρύθμιση για δωρεάν πετρέλαιο, νερό και ρεύμα στα σχολεία.
 • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά.
 • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Κατασκευή με ευθύνη του κράτους εργαστηρίων χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών.
 • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ευρώ για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων. Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές και εργαστηριακό εξοπλισμό για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
 • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία. Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές. Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων.
 • ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
 • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.
 • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωση μας.
 • ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δράσης των μαθητικών συμβουλίων. Ανεμπόδιστη είσοδο των συνδικάτων στα σχολεία, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ για ενημέρωση των μαθητών σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων.
 • ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σχολείο με κοινό πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε τάξη για όλους, που θα μορφώνει όλους το ίδιο χωρίς εξαίρεση. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 20 και για τα εργαστήρια σε 10 μαθητές. Όχι στα τμήματα με 30 μαθητές.
 • ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους γονείς μας. Μέτρα προστασίας για τους άνεργους γονείς μας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών για να μπορούν όλοι οι μαθητές να φοιτούν ανεμπόδιστα στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται.
 • Στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών μας για να μην πληρώσουν τα χαράτσια που ρημάζουν το ήδη μικρό εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια μας. 
 • Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές φοιτητές, πιο αποφασισμένοι!
√      Δεν πληρώνουμε ούτε 1€ για τη μόρφωση μας. Άμεση και συντονισμένη απάντηση στα σχολεία που δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση, ρεύμα, νερό με γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις.
√      Είμαστε μία γροθιά, αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλον. Στηρίζουμε όποιον συμμαθητή- συμμαθήτρια μας του κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζεται. Κανείς δεν είναι μόνος του!
√      Παρεμβαίνουμε στις γιορτές μας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Παίρνουμε απόφαση για να καταθέσουμε στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου κατά τον τριήμερο εορτασμό.
√      Συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17/11 προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου