ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΕΒΕ : Ολοι στο δρόμο του αγώνα την 1η του ΔεκέμβρηΑγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 1 του Δεκέμβρη
«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει» υπογραμμίζει η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας στην κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την 1 του Δεκέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τις άλλες δυνάμεις του μετώπου αντίστασης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Εμποροι - Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι. Η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Δεκέμβρη, είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη 48ωρη κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη με τη μαζική συμμετοχή και των μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις που ακολούθησαν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το σύστημα και οδήγησε στην αλλαγή της κυβέρνησης.
Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργήθηκε για να συνεχίσει πιο άγρια την επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού. Ο προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής του. Για άλλη μια φορά η άγρια φοροεπιδρομή πέφτει στα λαϊκά εισοδήματα και η προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνει:
Τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%, σε σχέση με το 2011.
Η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9% σε σχέση με το 2011.
Καταργούν ή πετσοκόβουν τις όποιες "φοροελαφρύνσεις" για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρική περίθαλψη κ.ά. των λαϊκών νοικοκυριών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Οι νέες περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό, τι αφορά ακόμα και τη διατροφή της, καθώς και την εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη. Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:
 • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τα μικρομάγαζα και μας φορολογούν για "εισοδήματα" από το πρώτο ευρώ!
 • Η ληστεία απογειώνεται με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, (πιθανόν στο 20%).
 • Με τα νέας σοδειάς «αντικειμενικά κριτήρια» που ετοιμάζουν, θα μας φορολογούν στο τέλος του χρόνου ακόμη και αν δεν είχαμε ούτε ένα Ευρώ τζίρο.
 • Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους "κανονικούς".
 • Θεωρούν εισόδημα και φορολογούν ακόμη και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ!
 • Μειώνουν ακόμα παραπέρα την ήδη χαμηλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ.
Δρομολογούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απορρίπτουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης ότι καταστρεφόμαστε αν δεν δοθεί η 6η δόση. Λένε ψέματα, τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. `Η θα υποταχθούμε για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα εντείνουμε τους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που θέλουν να επιβάλουν με το μαστίγιο.
 • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. Οχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
 • Να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
 • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια , στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
 • Οχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην ισοπέδωση των συντάξεων.
 • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
 • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
 • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
 • Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους (ΤΑΞΙ , ΦΔΧ) στο μεγάλο κεφάλαιο.Κανένας μόνος του στην κρίση
Αξιοποιούμε την εμπειρία της 48ωρης κινητοποίησης στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.
Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί μαζί με αυτούς και εμείς οδηγούμαστε στην κόλαση της φτώχειας. Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί τους γιατί η επιβίωσή μας εξαρτάται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις γυναίκες και τα παιδιά μας σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου