ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Παπαρήγα: «Ομόσπονδο κράτος με διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο»

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος εξέθεσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ-Κοζάκου Μαρκουλλή.
Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ομόσπονδου κράτους, διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας. «Καμία άλλη θέση δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τους ελληνοκύπριους ούτε τους τουρκοκύπριους, ούτε τους λαούς στην περιοχή», τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Επίσης, η ΓΓ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «με την πολιτική που εμείς προβάλλουμε στην Ελλάδα για το Αιγαίο, και για τη γενικότερη περιοχή στηρίζουμε τον κυπριακό αγώνα, την κυπριακή προσπάθεια καθώς μια πτυχή του ζητήματος, πέρα από τη στάση της ηγεσίας της Τουρκίας, σχετίζεται με τις γενικότερες αντιθέσεις και εξελίξεις στην περιοχή».
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι «στο πλευρό και των ελληνοκύπριων και των τουρκοκύπριων, στη μία και μόνο λύση που χρειάζεται. Ομοσπονδία με μια ενιαία διεθνή προσωπικότητα και με μια προσπάθεια βεβαίως προσέγγισης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Άλλωστε στον ίδιο τόπο ζουν και τα συμφέροντά τους είναι απολύτως ενιαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου