ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Μια ακόμα απόφαση της "δικαιοσύνης" σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το τελικό χτύπημα στο λεγόμενο «νεκρό χρόνο» των ξενοδοχοϋπαλλήλων που εργάζονται εποχιακά έρχεται να δώσει απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς για την καταβολή της αποζημίωσης για απόλυση δεν προσμετρά το «νεκρό» διάστημα που ο εργαζόμενος δεν απασχολούνταν στην ξενοδοχειακή μονάδα.
Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμό 305/2011 απόφασή του έκρινε ότι οι εποχιακοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν θα αποζημιώνονται για τη «νεκρή» περίοδο.
Η εν λόγω απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης λαμβάνεται υπόψη μόνο το χρονικό διάστημα που απομένει από την αφαίρεση του χρόνου των «νεκρών» περιόδων. Και αυτό γιατί «στο νεκρό χρόνο - κατά τους αρεοπαγίτες - η σχέση εργασίας διακοπτόταν και ο μισθωτός μπορούσε να απασχοληθεί σε άλλον εργοδότη»!
‎"Λέτε ότι αγωνιζόμαστε εναντίον του κράτους! 
 Ναι!
 Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος στο οποίο τράπεζες , εργοστάσια, κτήματα έχουν καπιταλιστές. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος, που ο μηχανισμός του είναι ένα εργαλείο βίας στα χέρια των καπιταλιστών ενάντια στους εργάτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατάσταση στην οποία η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι υποδουλωμένη οικονομικά και πολιτικά. Παλεύουμε με λίγα λόγια εναντία στο δικό σας καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό κράτος. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για προλεταριακό κράτος. Για ένα κράτος των εργαζομένων για ένα κράτος των αγροτών "
- (Klement Gottwald,γ.γ. Κ.Κ.ΤΣ. 1929)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου