ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Ενοχλείστε τους κομμουνιστές!Είχα την περασμένη εβδομάδα μία κουβέντα, μεταξύ ψητού, κρασιού και αντάρτικων τραγουδιών, σε μία ακόμη ευχάριστα φολκλορική εκδήλωση της φυλής των Κ.Κ. 
Η κουβέντα είχε ένα εξίσου «φολκλορικό» αντικείμενο. Την συνηθισμένη κάποιες φορές καλοπροαίρετη γκρίνια, για πράγματα που δεν γίνονται καλά, για άλλα που δεν γίνονται καθόλου, για συμπεριφορές ανθρώπων μέσα στο ΠΑΜΕ και το Κόμμα κλπ. 
Λέω καλοπροαίρετη γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι απλά αυτό που λέμε συνεπής, αλλά μάλλον πιο κοντά στον χαρακτηρισμό αυτού που δείχνει υπερβάλοντα ζήλο, για πάνω από τρεις δεκαετίες τώρα, και μάλιστα χωρίς να είναι μέλος του κόμματος!  
Οπότε προβληματίστηκα, και κάθησα και αναρωτήθηκα, τι μπορεί να φταίει για το ό,ποια οποσδήποτε υπαρκτά, κακώς κείμενα. Κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσα, και τους προβληματισμούς που ανέπτυξα σε αυτήν την κουβέντα, θα μοιραστώ παρακάτω με τους αναγνώστες του μπλοκ.
Λοιπόν για αρχή φταίω εγώ. Που μπορεί να απεργήσω, να πάω το χάραμα στην περιφρούρηση και πρωί στην πορεία, αλλά την Κυριακή το πρωί να μην πάω στην συνέλευση του σωματείου μου, ή αν πάω να ψηφίσω την εισήγηση και να φύγω, για να προλάβουμε μετά να «πάμε για κανένα μπάνιο»,  και παρόλα αυτά να μην έχω κανένα πρόβλημα με την ταξική μου συνείδηση.  
Μετά φταις εσύ συνάδελφε, που όταν έρχεσαι στις εργατικές συσκέψεις, δεν βάζεις  όλα  τα θέματα που σε απασχολούν, από φόβο μήπως κουράσεις ή από ντροπή μην σε πάρουν για «αδιάβαστο».
Φταίμε εμείς που αν δεν πέσει το τηλέφωνο για την χρέωση «δουλειάς», αλλάζουμε ανακουφισμένοι πλευρό αντί να τηλεφωνήσουμε εμείς για να ρωτήσουμε το τι ανάγκες υπάρχουν.  
Φταις εσύ εργάτη/ια που δεν βαράς τα κουδούνια από τις ΚΟΒ για να πεις τους προβληματισμούς σου. Λες να σε διώξει κανείς;  
Εχεις παράπονα από την δράση των κομμουνιστών;  Καλά κάνεις!   Ελα και πέστα! Κάντους με την συμμετοχή σου καλύτερους! 
 Κωλοχέριασε τους, αλλά μην μένεις θεατής και κριτής εκ του μακρώθεν, λες και είναι κάτι έξω από εσένα. 
Θεωρείς πως υπολειτουργούν οι λαϊκές επιτροπές στην γειτονιά σου; Εμπα και λειτούργεισε τις καλύτερα! Εχεις πρόβλημα με την λειτουργεία του ΠΑΜΕ; Πάρε τον λόγο στις συνελεύσεις! Μην ντρέπεσαι! Κανείς δεν θα σε αποπάρει, και αν κάποιος το κάνει κατάγγειλε τον!
Ενόχλησε τους, ενόχλησε μας! 
Τι νομίζεις εργάτη πως είναι τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος; Κάτι το ανώτερο ιεραρχικά με την αστική έννοια, από εσένα; Οχι φυσικά! Εργάτες σαν και εσένα είναι οι περισσότεροι, που απλά έχουν συνειδητά αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις. Απέναντι σε ποιόν νομίζεις πως έχουν αναλάβει τις υποχρεώσεις αυτές; 
Στον Μαΐλη, την Παππαρήγα, την Κ.Ε., τα ντουβάρια του Περισού ή τον μακαρίτη τον ...Μπρέζνιεφ; 
Απέναντι σε εσένα, την εργατική τάξη, τις έχουν αναλάβει. Ελεγξε τους λοιπόν, ζήτα τους λογαριασμό, αλλά ανάγκασε τους με την συμμετοχή σου να δουλέψουν καλύτερα!
Τι νομίζεις πως είναι το κομμουνιστικό κόμμα; Ενας ακόμη αστικός οργανισμός που θέλει την εξουσία για να μοιράσει λεφτά και οφίτσια στα μέλη και τους οπαδούς του;
Οποσδήποτε όχι!  Το Κ.Κ. είναι το όπλο με το οποίο η εργατική τάξη (δηλαδή εσύ!), Θα πάρει την εξουσία για να καταργήσει τις τάξεις!  Αντιμετώπισε το ανάλογα.  
Σκέψου- ενόχλησε- προβλημάτισε - συμμετεσχε !  
Δώσε δύναμη στην δύναμη σου, συνδιαμόρφωσε την δράση της, και ζήτα της τον λογαριασμό για το τι έκανε. Τόσο δύσκολο είναι;
Οχι δεν φτάνει η οικονομική ενύσχιση, δεν φτάνει να σου πέφτουν τα χέρια από τις αφίσσες, δεν φτάνει μόνο να μαλλιάζει η γλώσσα σου στην δουλειά. Συναποφάσισε επιτέλους!


Κατάγγειλε τα στραβά, και δημιούργησε κάτι πιο όμορφο ο ίδιος.


Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη, θα μπορούσε χωρίς εσένα να ξεπεράσει το δικό σου Κόμμα τις αδυναμίες του;


 TRASH ,  redflyplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου