ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Από την απεργιακή κινητοποίηση των Ε.Β.Ε. στον Άγιο Νικόλαο


ΤΕΤΆΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011

Κανείς μόνος-Κανείς ηττημένος.

Η Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Έμπορων-Βιοτεχνών Ελλάδας (Π.Α.Σ.ΕΒΕ) μαζί με αγανακτισμένους από την κατάσταση εμπόρους , οργάνωσαν κατάληψη στο κτίριο του Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε) με το εξής αίτημα:
Υπάρχουν συνάδελφοί μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που ο Ο.Α.Ε.Ε. αρνείται να σφραγίσει τα βιβλιάριά τους, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Έτσι συνάδελφοι που πλήρωναν επί δεκάδες χρόνια τις ασφαλιστικές τους εισφορές, σήμερα μέσα σε αυτή τη καταστροφική συγκυρία μένουν μόνοι και ανυπεράσπιστοι , απέναντι σε ένα ανάλγητο κράτος, που δεν έχει κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Όσοι βρεθήκαμε εκεί διατρανώσαμε την απόφασή μας να μην μείνει μόνος κανένας συνάδελφος στον αγώνα επιβίωσης που δίνει. Έτσι αξιώσαμε κατ’ εξαίρεση και για ανθρωπιστικούς λόγους να σφραγιστούν τα βιβλιάρια 3 συναδέλφων μας. Σε επικοινωνία των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ με τους προϊσταμένους τους, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι αύριο θα έχουμε οριστική απάντηση στο αίτημά μας. Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες, αποφάσισαν να λύσουν την κατάληψη και να επιστρέψουν αύριο για την απάντηση. Σε περίπτωση άρνησης σφράγισης των συγκεκριμένων βιβλιαρίων υγείας, δώσαμε υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε περισσότεροι και δριμύτεροι.

Οι συγκεντρωμένοι κατάθεσαν το παρακάτω κείμενο.Με τη σημερινή μας συγκέντρωση εμείς οι έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι του Αγίου Νικολάου διεκδικούμε την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη κάθε αυτοαπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορου, αυτοκινητιστή, που δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).   
Πρόκειται για ένα αίτημα που όχι μόνο είναι δίκαιο και ζωτικής σημασίας για περισσότερες από 420.000 οικογένειες που έχουν μικρά ή μεγάλα χρέη προς το Ταμείο.
Αυτό το αίτημα μας χτυπάει την «καρδιά» της αντιλαϊκής πολιτικής ερχόμενο σε πλήρη αντίθεση με τον κυνισμό και την αναλγησία της κυβέρνησης, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, του μνημονίου και της τρόικας.
Σήμερα όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι , επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι παλεύουμε «για να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη θεώρηση των βιβλιαρίων, σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι».
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε όλους τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους που αυτές τις μέρες έχουν καταντήσει άνθρωποι Β κατηγορίας χωρίς πρόσβαση στις δομές υγείας .
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε όλους τους συναδέλφους που σέρνονται στα δικαστήρια από το ταμείο.
«Σήμερα οι 7 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο Ταμείο. Οσο θα βαθαίνει η οικονομική κρίση όλο και θα αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων που χρωστάνε στο Ταμείο. Αυτό δεν είναι φυσικό φαινόμενο όπως ο κεραυνός ή η καταιγίδα . Είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της μακροχρόνιας αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής σε βάρος των μικρών ΕΒΕ. Είναι γνωστό ότι αυτοί που χρωστάνε για τους παραπάνω λόγους στο στο Ταμείο χάνουν το ανθρώπινο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην Υγεία, γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, κινδυνεύουν ακόμη να χάσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, όπως και τα χρήματα που έχουν δώσει στο Ταμείο.
Η άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής καταιγίδας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων που ακολουθούν αυτή τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πολιτική που ενισχύει τις πολυεθνικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν την παραγωγή και το κεφάλαιο σε βάρος των μικρών ΕΒΕ και όλων των λαϊκών στρωμάτων, πολιτική που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, ληστεύει τους επαγγελματίες μέσω της ανελέητης φορολόγησης , ενώ ταυτόχρονα φοροαπαλλάσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις τράπεζες. Ληστεύει τα λαϊκά στρώματα μέσω της ακρίβειας, της αύξησης του ΦΠΑ, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με διπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης, και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.
Δυσκολεύουν την επιβίωση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο μας, για συντάξεις πείνας και υποβαθμισμένες παροχές, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος με την αύξηση του εργάσιμου βίου και των ορίων συνταξιοδότησης, είναι σημαντικοί λόγοι που επιδεινώνουν την άσχημη οικονομική κατάσταση των μικρών ΕΒΕ που τους οδηγεί να χρωστάνε στο Ταμείο και στο κλείσιμο των μαγαζιών τους.
Διεκδικούμε:
  • Αμεση θεώρηση από τον ΟΑΕΕ των βιβλιαρίων υγείας και κάλυψη όλων των δαπανών υγείας και περίθαλψης για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις για χρέη πρός τον ΟΑΕΕ.
  • Να σταματήσουν οι απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
  • Κάλυψη των 2/3 των δαπανών του ΟΑΕΕ από το κράτος και του 1/3 από τους ασφαλισμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου