ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΗ.Κ. ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ, ΒΙΟΤ/ΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ : Μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής

Στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού διεκδικητικού κινήματος μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής καλεί η ΔΗΚΕΒΕ

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής: «Σε μια χρονιά που αναμένεται ένταση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση για τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενη τα δημοσιονομικά προβλήματα και τα τεράστια ελλείμματα, οργανώνει νέα φορολογική επίθεση.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κυβέρνηση δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας, στοχοποιούν το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων με στημένα ρεπορτάζ και επιλεγμένα στοιχεία. Δεν έχει καμιά σχέση με ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που ζουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, δηλαδή τα μικρομάγαζα που εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από την αγοραστική ικανότητα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους οργανώνουν στημένους κοινωνικούς διάλογους, που τώρα τους βάφτισαν διαβούλευση, με συνομιλητές τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Δε συζητάνε για τα ιερά και απαραβίαστα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των τραπεζών, των πολυκαταστημάτων, παρόλο που αυτοί ευθύνονται για το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και συνεχίζουν να έχουν τεράστια κέρδη και στη διάρκειά της. Δε συζητάνε για τη νόμιμη και παράνομη φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μιλάνε μόνο για τη φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων, δηλαδή αυτών που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται καθημερινά, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και την εισφορά στον ΟΑΕΕ, το νοίκι, την επιταγή που λήγει, το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μιλάνε γι` αυτούς που είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης, όπως γενικότερα και η πλειοψηφία των μισθωτών. Επιδιώκουν να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα, όχι για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια, όχι για να καλύψουν τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ που η πολιτική τους δημιούργησε. Επιδιώκουν να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα, όχι για να αυξήσουν τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς και τις εξευτελιστικές συντάξεις.

Θέλουν να χρηματοδοτήσουν για άλλη μια φορά το μεγάλο κεφάλαιο που τα τελευταία χρόνια φούσκωσε και έσκασε από την κερδοφορία και οδήγησε στην κρίση. Θέλουν να ενισχύσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Στέλνουν το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα. Σχεδιάζουν να επαναφέρουν τη δοκιμασμένη και στο παρελθόν φοροεισπραχτική μέθοδο των αντικειμενικών κριτηρίων σε νέα πιο αντιλαϊκή έκδοση, σε συνδυασμό με δήθεν κριτήρια διαβίωσης και πόθεν έσχες. Και την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να μειώσουν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από το 20%, στο όνομα, δήθεν, της ανάπτυξης. Σχεδιάζουν τη μείωση έως κατάργηση τού, ήδη απαράδεκτα χαμηλού, αφορολόγητου, που επιχειρήθηκε και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Το μόνο που προσπαθούν να πετύχουν είναι η παραπέρα μείωση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι η συλλογή αποδείξεων θα φέρει μείωση της φορολογίας και χτύπημα της φοροδιαφυγής. Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ που είναι ο πιο αντιλαϊκός φόρος γι` αυτό και σκέπτονται παράλληλα την αύξηση των συντελεστών του.

Για να ξεγελάσουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους επέβαλαν τη γελοία έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύει κάτω από το 1% των τεράστιων κερδών που είχαν τα τελευταία 5 χρόνια. Κέρδη για να φορολογηθούν υπάρχουν και μάλιστα πολλά, στις τράπεζες που πήραν 28 δισ. ευρώ, στους βιομηχάνους που ετοιμάζεται να τους χρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά, στα πολυκαταστήματα που σχεδιάζει να τους χαρίσει την κυριακάτικη αργία για να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί όλους τους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους, τις αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσουν στην εκστρατεία συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού που στόχο έχει να δημιουργήσει συγχύσεις και αντιθέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Για να περάσει πιο εύκολα και χωρίς αντιστάσεις η πολιτική που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν συναποφασίσει, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι αυτοαπασχολούμενοι απέναντι στη γενικευμένη επίθεση στη δουλειά και το εισόδημά μας ένα μόνο δρόμο έχουμε. Την ανάπτυξη ενός αγωνιστικού - διεκδικητικού κινήματος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακή πολιτικής. Την καταδίκη των ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που πρόθυμοι έσπευσαν να δώσουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γι` αυτό λείπουν οι αγώνες και περισσεύουν οι διαβουλεύσεις. Την προβολή και διοίκηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αιτημάτων πάλης για φορολογικό σύστημα που θα παίρνει υπόψη την πραγματικά δύσκολη κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων και δε θα τους φορτώνει με βάρη που δεν μπορούν να αντέξουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδά της, όπως αυτά προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία, που αποτελούν τη μοναδική πηγή προσδιορισμού των κερδών της. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων.
• Κλείσιμο των χρήσεων λίγους μήνες μετά την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία. Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων.
• Κατάργηση του 20% για τις προσωπικές εταιρείες.
• Κατάργηση του βιβλίου απογραφής μέχρι 200.000 ευρώ.
• Φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και ΑΕ στο 45%.
• Τα κέρδη των συνεταιρισμών να μη φορολογούνται. Να φορολογείται μόνο το μέρισμα που παίρνει ο συνέταιρος που προστίθεται στο προσωπικό του εισόδημα.
• Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 ευρώ, οικογενειακό 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Προοδευτική αύξηση των φορολογικών συντελεστών πάνω από το αφορολόγητο. Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων στο 45%.
• Δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης πρώτα απ` όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
• Δραστική μείωση των δημοτικών φορών και τελών, ενίσχυση των δήμων και των νομαρχιών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση του δημοτικού φόρου 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου