ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Απόσπασμα από το κείμενο της παρουσίασης του συνδυασμού «Λαική Συσπείρωση» – Βασίλης ΧατζηδάκηςOι Δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται με μικρές διαβαθμίσεις στο ίδιο κρίσιμο σημείο: Συσσώρευση αρμοδιοτήτων, ελλιπείς πόροι, αύξηση της επικράτειάς τους και μείωση της αυτοτέλειάς τους. Πραγματικά εκρηκτικό μείγμα.  Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση ευνουχίζεται και η εκλογή των δημοτικών συμβουλίων αποτελεί φύλλο συκής για την υποχρεωτική εφαρμογή μιας αντιδραστικής πολιτικής. Της πολιτικής της «επιτήρησης» Στον Άγιο Νικόλαο για [...]

Oι Δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται με μικρές διαβαθμίσεις στο ίδιο κρίσιμο σημείο: Συσσώρευση αρμοδιοτήτων, ελλιπείς πόροι, αύξηση της επικράτειάς τους και μείωση της αυτοτέλειάς τους.

Πραγματικά εκρηκτικό μείγμα. Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση ευνουχίζεται και η εκλογή των δημοτικών συμβουλίων αποτελεί φύλλο συκής για την υποχρεωτική εφαρμογή μιας αντιδραστικής πολιτικής.

Της πολιτικής της «επιτήρησης»

Στον Άγιο Νικόλαο για άλλη μια τετραετία, κύκλοι τοπικών συμφερόντων, ίντριγκες κομματικών γραφειοκρατών και φιλοδοξίες προσώπων, δημιούργησαν δύο δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις, οι οποίες στην πολιτική τους δεν διαφέρουν πουθενά.

Οι δύο αυτοί συνδυασμοί όχι μόνο αποσιωπούν τη τραγική κατάσταση που υπάρχει, αλλά στηρίζουν τον «Καλλικράτη», και αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις της «επιτήρησης». Έτσι αν αναλάβουν τα ηνία, θα καταντήσουν τους δήμους παράρτημα του κρατικού μηχανισμού.

Οι άρχοντές μας, νομίζουν ότι οι επισκέψεις στα γραφεία των πολιτευτών, βουλευτών και υπουργών θα φέρουν τη λύση. Όμως όλοι οι Δήμαρχοι μοιράζονται τις ίδιες ελλειμματικές πιστώσεις, τις ίδιες απατηλές υποσχέσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα από τις αδιέξοδες πρακτικές τους, αλλά συνεχίζουν στην ίδια γραμμή πλεύσης.

ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Είμαστε εργαζόμενοι, επιστήμονες, αγρότες, μικρομεσαίοι και ανεξάρτητα που ανήκουμε ή τι ψηφίζουμε θα αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική η οποία μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις, τους δημάρχους σε φοροεισπράκτορες και τους συμβούλους των κοινοτήτων άφωνους και άβουλους παρατηρητές της ερήμωσης της υπαίθρου.

Στα δικά μας ψηφοδέλτια δε θα βρείτε ανθρώπους της γραβάτας και των διασυνδέσεων. Δέσμευση όλων μας είναι να μην εξυπηρετήσουμε ιδιοτελή συμφέροντα αλλά στη σύγκρουση μαζί τους να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να φτιάξουμε κοινωνίες αλληλεγγύης, σε ανθρώπινα οικιστικά συγκροτήματα.

Δεν ισχυριζόμαστε πως έχουμε μια λύση για κάθε πρόβλημα, αλλά υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε μαζί σας για κάθε αίτημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι των λίγων και εκλεκτών.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας που θα εκλεγούν στο δήμο, θα σε ενημερώνουν για ότι σχεδιάζει πίσω από την πλάτη σου, το κράτος με τους γραφειοκράτες της αυτοδιοίκησης.
Επειδή διεκδικούμε τον τίτλο των απλών ανθρώπων και όχι των τεχνοκρατών, θα σας ρωτάμε για όσες αποφάσεις σας αφορούν μέσα από γενικές συνελεύσεις σε γειτονιές, χωριά και τόπους δουλειάς. Θέλουμε μια κοινωνία σε κίνηση, μια κοινωνία ενήμερη και μάχιμη.

Θα κοντράρουμε όποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου προωθεί την πρόσθετη φορολογία και θα διεκδικήσουμε από την κεντρική Διοίκηση το ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες της περιοχή μας.

Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου γιατί το κέρδος του ιδιώτη θα επιβαρύνει είτε την τσέπη των δημοτών είτε την ποιότητα των υπηρεσιών.

Δίπλα με όλο τον ελληνικό λαό αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία και παιδεία.

Οι δήμοι δεν έχουν ούτε τα κονδύλια ούτε τη δυνατότητα κεντρικού σχεδιασμού με αποτέλεσμα προγράμματα όπως το «βοήθεια στο σπίτι» να υπολειτουργούν, οι εργαζόμενοι σε αυτά να παραμένουν απλήρωτοι, και οι ιδιώτες να εποφθαλμιούν για την εκμετάλλευσή τους. Τι γίνονται όμως τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, φροντίζουν ηλικιωμένους με συντάξεις πείνας, άρρωστους που το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να τους παράσχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής τους; Μέχρι το κράτος να πιεστεί από τους λαϊκούς αγώνες και να καλύψει αυτές τις ανάγκες δεσμευόμαστε να εκμαιεύσουμε και το τελευταίο σεντς από ευρωπαϊκά προγράμματα που ο ελληνικός λαός έχει «προπληρώσει» με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Οι υποψήφιοί μας θα δίνουν συνεπή μάχη για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, των παραλιών και των χώρων πρασίνου, ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την…«αξιοποίηση – εκμετάλλευσή» τους.
Θα παλέψουμε ώστε οι εργαζόμενοι στο Δήμο να έχουνε σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν τους θέλουμε άβουλους υφιστάμενους και διεκπεραιωτές αλλά συνεργάτες και πρωτοστάτες ενός Δήμου από τους Δημότες για τους Δημότες.

Θεωρούμε απαραίτητο να σταματήσει η κατασπατάληση τεράστιων ποσών με την ανάθεση μελετών σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία. Όλες οι μελέτες πρέπει να παρέχονται από μια σύγχρονα εξοπλισμένη και επαρκώς στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Επίσης η εκτέλεση των έργων πρέπει να γίνεται κατά προτεραιότητα με αυτεπιστασία των τεχνικών υπηρεσιών και όχι με ιδιώτες εργολάβους.

Θα συνεχίσουμε και θα βαθύνουμε τις σχέσεις μας με τις κοινότητες των αλλοδαπών εργαζομένων που θα βρίσκουν πλάι μας συμπαραστάτες για τα δικαιώματά τους και βοηθούς ενάντια στις γραφειοκρατικές συμπληγάδες. Αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα η στελέχωση με παραπάνω προσωπικό των υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους που θα παρέχουν και υπηρεσίες νομικής ενημέρωσης, ώστε να αρθεί το μειονέκτημα τους από την έλλειψη γνώσης των νόμων και της γλώσσας.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο συμπαραστάτη στο κίνημα της ειρήνης. Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι σε λαούς που υποφέρουν από στρατιωτικές επεμβάσεις και ιδιαίτερα στο Παλαιστινιακό λαό που ζει φυλακισμένος στον ίδιο του το τόπο.

Δεσμευόμαστε για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την μετακίνηση των υπαλλήλων της σε άλλες θέσεις. Το έργο της, αφορά την τροχαία. Η δημοτική αστυνομία, στην ουσία είναι άλλη μια υπηρεσία είσπραξης εσόδων από του δημότες. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση προτιμούμε την συνεννόηση από την αστυνόμευση.

Θέλουμε ένα δήμο αρωγό σε κάθε προσπάθεια ερασιτεχνικής δημιουργίας, και δεσμευόμαστε στην επιχορήγηση όσων αθλητικών συλλόγων προάγουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού ή πολιτιστικών σωματείων που θα οργανώνουν θεματικά σεμινάρια για τέχνες και πολιτισμό.

Θα παλέψουμε για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους των χωριών μας, την εξασφάλιση της επισκεψιμότητας και φροντίδας στους αρχαιολογικούς χώρους και της παραπέρα στήριξης της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.
Για όλα αυτά θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με όλους τους Ο.Τ.Α του Νομού και όχι την αντιπαλότητα μαζί τους.

από cna.grYποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Nικολάου

Χατζηδάκης Βασίλειος του Γεωργίου


Εκλογική Περιφέρεια Αγίου Νικολάου

1. Αβδής Ρωμύλος του Δημητρίου

2. Αδαμάκη Καλλιόπη του Μιχαήλ

3. Βασιλειάδης Σάββας του Γεωργίου

4. Δατσέρης Ιωάννης του Γεωργίου

5. Δεσποτάκη Γρηγορία του Βασιλείου

6. Δημάκης Αντώνιος του Παναγιώτη

7. Καφφετζάκη Γεωργία του Νικολάου

8. Μαθιουδάκη Καλλιόπη του Σταματίου

9. Μουλιανιτάκης Ιωάννης του Νικολάου

10. Παπαδοπούλου Αθανασία (Σίσση) του Σταύρου

11. Πιταροκοίλης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

12. Ράδοβιτς Γεώργιος του Παντελή

13. Σαλβαρίδης Ηλίας του Ιβάν

14. Σαρρής Αντώνιος του Γεωργίου

15. Σκουληκάρης Δημήτριος του Μιχαήλ

16. Τσαγκαράκης Ιωάννης του Μύρωνα

17. Τσαλίκος Γεώργιος του Ελευθερίου

18. Φιλιππάκης Ματθαίος του Γεωργίου

19. Χαλκιαδάκης Δαμιανός του Ζαχαρία

20. Χρυσοστομίδου Γεωργία του Δημητρίου

21. Jaklova - Κλώντζα Vera του Jan

Εκλογική Περιφέρεια Βραχασίου

1. Πετσαλάκη Αικατερίνη του Αντωνίου
2. Χουρδάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ


Εκλογική Περιφέρεια Νεαπόλεως

1. Γιωτοπούλου Αικατερίνη του Νικολάου
2. Ευαγγελινάκης Γεώργιος του Μιχαήλ
3. Μεθυμάκης Γεώργιος του Μιχαήλ
4. Μηλαθιανάκης Δημήτριος του Γεωργίου
5. Τζώρτζης Γεώργιος του Ανάργυρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου