ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Δανείζονται για τους ... δανειστές!


«Αν δεν πηγαίναμε στον "μηχανισμό στήριξης" δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την παραπάνω φράση από τους κυβερνώντες...

*

Ας δούμε, όμως, τώρα, το λόγο που πραγματικά μας πήγαν εκεί που μας πήγαν:

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε:

«Για το εννεάμηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».

Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.

Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση και τα οποία τα εγγυώνται οι «σωτήρες - δανειστές» μας, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς «μνημονίου»:

-- Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη.

-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο.

-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει ότι το ...«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.

Συμπέρασμα:

Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους τόκους για τον ελληνικό λαό, ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις!

Ολα τα νέα δάνεια (38 δισ.)

πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια της πλουτοκρατίας (40 δισ.),

που συνεχίζει να δανείζεται και που συνεχίζει να φορτώνει τα ακόμα μεγαλύτερα χρέη της στις πλάτες του ελληνικού λαού.

*

Σημείωση: Στα παραπάνω χρέη δεν υπολογίζουμε ούτε τα 15 δισ. που πήγαν σε τραπεζίτες μέσω εγγυήσεων του «μνημονίου», ούτε τα 10 δισ. που τους παρείχε το ΠΑΣΟΚ διά νόμου, ούτε τα νέα 25 δισ. (!) που μόλις προχτές τους έδωσε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε τα αρχικά 28 δισ. της ΝΔ!

*

Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;

Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ εξασφάλισαν για ...τη χώρα και που, όπως ισχυρίζονται ο Παπανδρέου και τα κυβερνητικά στελέχη, αν δεν εφαρμοστεί η «πατριωτική» πολιτική τους, τότε οι φίλοι τους δε θα τα εκταμιεύσουν και τότε θα επέλθει χρεοκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις,

ούτε ένα ευρώ (αριθμός: 1) δεν πάει στον ελληνικό λαό.

*

Ολα - μα όλα! - επιστρέφουν στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Στον ελληνικό λαό εκείνο που μένει είναι οι τόκοι, τα μεγαλύτερα χρεολύσια, ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός μεσαίωνας.

Τελικά, δηλαδή, εκείνο που απομένει στον ελληνικό λαό είναι ένα και μόνο: Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει, να τους στείλει από κει που ήρθανε, και να γίνει εκείνος ο ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει.


του Νίκου Μπογιόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου