ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για πειρατική επιχείρηση

Οι Ναυτικές Δυνάμεις του Ισραήλ φέρεται να εκπαιδεύονται για να καταλάβουν οκτώ πλοία που προγραμματίζεται να καταπλεύσουν στη Λωρίδα της Γάζας στις 24 Μαΐου από την Ευρώπη, μετέδωσαν αραβόφωνα μέσα την Τετάρτη.
"Περίπου οι μισές από τις Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε μια επιχείρηση που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Ο [Ισραηλινός] Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ θα επιβλέπει την επιχείρηση" δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στον αραβόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ Χούρα.
Ισραηλινή πηγή ασφαλείας είπε στο Μαάν ότι οι αρχές θα εμποδίσουν την άφιξη των πλοίων "με κάθε τίμημα".
Ο Στόλος της Ελευθερίας προγραμματίζεται να αποπλεύσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή καμπάνια FreeGazaδήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές τους πληροφόρησαν ότι οι στόλοι θα εμποδίζονται να καταπλεύσουν στη Γάζα.
Τα πλοία θα είναι γεμάτα με προκατασκευασμένα σπίτια, τσιμέντο και φάρμακα και θα συνοδεύονται από 600 άτομα σε μια προσπάθεια να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.
Την Κυριακή ο Τζαμάλ Αλ Χούνταρι, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Ενάντια στην Πολιορκία, δήλωσε ότι οι Ισραηλινές απειλές ότι θα χτυπηθούν τα πλοία αποκαλύπτουν την αδυναμία του Ισραήλ.
"Τέτοιες απειλές αντικατοπτρίζουν την αποτυχία της κατοχής και αποτελούν κρατική τρομοκρατία εναντίον ειρηνικών ατόμων που έρχονται να υποστηρίξουν έναν λαό υπό πολιορκία και επίθεση" ανέφερε δήλωση που εξέδωσε ο Αλ Χούνταρι.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι ακτιβιστές που αποπειρούνται να καταπλεύσουν στη Γάζα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο σπάσιμο του αποκλεισμού, προσέθεσε ο Χούνταρι, λέγοντας ότι οι απειλές δεν θα αποτρέψουν τους συμμετέχοντες να φτάσουν στη Γάζα. Ο οργανωτής της Λαϊκής Επιτροπής είπε ότι η ομάδα έρχεται καλά εξοπλισμένη και ότι θα είναι έτοιμη να βρεθεί περικυκλωμένη από το Ισραηλινό Ναυτικό για μακρά περίοδο.
Ο Στόλος της Ελευθερίας ανακοίνωσε σχέδια στα τέλη Απρίλη, λέγοντας ότι μια ομάδα πλοίων θα αναχωρήσει από διάφορες γωνιές της Μεσογείου και θα συναντηθεί σε διεθνή ύδατα με σκοπό να παραδώσει 5.000 τόνους οικοδομικών και ιατρικών προμηθειών στον υπό πολιορκία πληθυσμό.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του στόλου, 600 ακτιβιστές θα ταξιδέψουν με 3 φορτηγά και 5 επιβατηγά πλοία για τη Γάζα, σε αυτό που η δήλωσή τους αποκάλεσε "η μεγαλύτερη διεθνώς συντονισμένη προσπάθεια απευθείας πρόκλησης της συνεχιζόμενης ισραηλινής κατοχής, επιθετικότητας και βίας εναντίον του Παλαιστινιακού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου