ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πραξικοπηματική ενέργεια που προσβάλλει το λαό

Με ανακοίνωσή του για την τροπολογία που ψήφισε με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕυπογραμμίζει:

«Αποτελεί προσβολή, όχι προς το Κοινοβούλιο, αλλά προς το λαό η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει την τελευταία στιγμή και να ψηφίσει τροπολογία στο νομοσχέδιο "Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ", με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες και συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, χωρίς την ψήφισή τους στη Βουλή, αλλά μόνο με ενημέρωση.

Για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτεται η μέγιστη υποκρισία των αστικών κομμάτων, όταν καλούν το λαό να υποταχθεί στην αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της νομιμότητας. Επίσης, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν διστάζουν να φτάσουν στο έσχατο σημείο εξευτελισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή και κυρίως να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο λαϊκό ταξικό κίνημα, που αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το σκίτσο που βλέπετε είναι του Κίπερ Γουίλιαμς και δημοσιεύτηκε στην Guardian της Βρετανίας. Παρουσιάζει τους αγωνιστές του ΚΚΕ με τα πανό πάνω στην Ακρόπολη και από κάτω τους...λαούς της Ευρώπης με πανό που γράφει: «Οι λαοί της Ευρώπης σας λένε: Πηγαίνετε πίσω στις δουλείες σας».Είναι μια απόδειξη για το πόσο μεγάλη απήχηση είχε η συγκεκριμένη πράξη, για το πόσο πολύ τους πόνεσε, για την τρεμούλα που τους πιάνει μόνο στην ιδέα το σύνθημα του πανό των Ελλήνων κομουνιστών να γίνει πράξη.

Όσων αφορά την ουσία του σκίτσου, φυσικά και δεν είναι αυτή η απάντηση των λαών της Ευρώπης αλλά του GUARDIAN που είναι γνωστό τη εκφράζει. Ο κύριος Κίπερ Γουίλιαμς με το σκίτσο του δεν εκφράζει τα συναισθήματα των εργαζομένων που πλήττονται από τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ, εκφράζει τις απόψεις των εργοδοτών του.
Προσέξτε ότι στο πανό της ακρόπολης όπως το σκίτσαρε ο Κίπερ Γουίλιαμς, λείπει το σφυροδρέπανο… ούτε να το ζωγραφίσουν δεν τολμάνε τα παλικάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου