ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Εκμετάλλευση μέχρι θανάτου


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Νεκρή έπεσε μια 34χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών 2 και 5 ετών, το περασμένο Σάββατο στη Ρουμανία έπειτα από πολλές ώρες εργασίας που την οδήγησαν σε εξάντληση και υπερκόπωση. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης με την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, σε συνδυασμό με την κατάργηση σημαντικών κατακτήσεων που υπήρχαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του σοσιαλισμού έχουν οδηγήσει το λαό σε συνεχιζόμενο άγχος για το εργασιακό του μέλλον.

Η Ραμόνα Τσίτσιου εργαζόταν περισσότερο από το απαιτούμενο 8ωρο ως προγραμματίστρια στην πολυεθνική εταιρεία διαδικτυακών δημοσκοπήσεων «Ispos Interactive Services», ενώ σε πολλές περιπτώσεις μετέφερε τη δουλειά και στο σπίτι. Εξαιτίας των απολύσεων εργαζομένων στην εταιρεία, αναγκάστηκε να καλύψει ένα σημαντικό φόρτο εργασίας το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη Τρίτη κατέρρευσε την ώρα που δούλευε στον υπολογιστή της και έπεσε στη συνέχεια σε βαθύ κώμα με κατάληξη το θάνατό της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι παρόμοια με μια άλλη πριν από τρία χρόνια, όταν η Ραλούτσα Στροέσκου, υπάλληλος στην εταιρεία «Ernst & Young» βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της έπειτα από απώλεια πολλών κιλών που προκάλεσε καρδιακή ανεπάρκεια, εξαιτίας της πολύωρης εργασίας (πάνω από 10 ώρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου