ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Δύο ακόμη νεκροί εργάτεςΔύο ακόμα εργάτες έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σάββατο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών εργατών στους 12 από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα μόνο με όσα έχουν «δει» το φως της δημοσιότητας.
Ο 35χρονος οικοδόμος Xhafa Vangel, αλβανικής καταγωγής και πατέρας δύο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στον αγώνα για το μεροκάματο στο δήμο Ν. Αλικαρνασσού του Νομού Ηρακλείου σε τριώροφη νεοανεγειρόμενη οικοδομή στη συμβολή της Λ. Ικάρου με την οδό Μπαλαμούτσου. Συγκεκριμένα ο 35χρονος οικοδόμος κατά την διάρκεια των εργασιών βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν η σιδερόβεργα που κρατούσε ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί. Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αμέσως βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που στοίχισαν τη ζωή σε ένα ακόμη συνάδελφό τους όπως επισήμαναν. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Τα εργατικά ατυχήματα τείνουν να γίνουν και στο Νομό μας σχεδόν καθημερινά και δεν είναι τυχαία. Οι εργοδότες σκόπιμα δεν ξοδεύουν λεφτά για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και για μέτρα προστασίας της ζωής μας. Θέλουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και να κάνουν ό,τι μπορούν για να στοιχίζει ο εργάτης όλο και λιγότερο».
Την ίδια μέρα νεκρός στον τόπο δουλειάς έπεσε και ο 56χρονος εργάτης γης, Παναγιώτης Αϊβαλιώτης, στη Συκέα του δήμου Μολάων Λακωνίας. Ο 56χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από φρέζα γεωργικού ελκυστήρα κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου