ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

«ΧΑΝΤΑΣ» - ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ Διαμαρτυρία ενάντια στην απέλαση παιδιών αλλοδαπών εργατών

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Πάρκο Λεβίνσκι, στο νότιο Ισραήλ, το Σάββατο το απόγευμα, ενάντια στο ενδεχόμενο απέλασης 1.200 μικρών παιδιών ξένων μεταναστών στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών πολλά μέλη του «Χαντάς» (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα - ΚΚ Ισραήλ) κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Τα παιδιά που γεννήθηκαν στο Ισραήλ, να πάρουν την ισραηλινή υπηκοότητα» και «Θέλω να μείνουν» και φώναζαν ότι «Δεν υπάρχουν παράνομα παιδιά» και «Οχι στην απέλαση».
Μια διυπουργική επιτροπή που δημιούργησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να αποφασίσει σύντομα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά αυτά όταν τελειώσει η σχολική χρονιά.
Το στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτής του «Χαντάς» στην Κνέσετ, Ντοβ Κχενίν, ο οποίος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε: «Σε δέκα μέρες, είναι η γιορτή του Πάσοβερ (εβραϊκό Πάσχα) και υποτίθεται ότι σε αυτή τη γιορτή τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας που έζησαν ως σκλάβοι στην αρχαία Αίγυπτο. Το ερώτημα είναι, τι συνέβη μ' εμάς που μας επέτρεψε να ξεχνάμε; Αυτή η διαμαρτυρία είναι το τελευταίο βήμα πριν οριστεί η μοίρα των παιδιών αυτών. Αν κάποιος πιστεύει ότι μας έπιασαν στον ύπνο ή ότι κουραστήκαμε, κάνει λάθος. Δε θα σταματήσουμε μέχρις ότου να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Λέμε σε αυτούς που αποφασίζουν να δώσουν ένα τέλος στην απειλή που υφίσταται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών αυτών».
Ο Ντοβ Κχένιν προειδοποίησε ότι αν όντως αποφασιστεί ν' απελαθούν τα παιδιά αυτά, τότε θα ξεσπάσει ένα ευρύ κοινωνικό κίνημα ενάντια σε αυτήν την απόφαση, ιδιαίτερα στο Τελ Αβίβ, όπου κατοικούν οι περισσότεροι αλλοδαποί εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου