ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Στο «Γάζα ερχόμαστε» το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 21 Μαρτίου 2010
Φωτογραφία από http://www.flickr.com/photos/asterios/page2/. Η ΑΠΟΝΟΜΗ .Μεταξύ των άλλων και ο καλός φίλος ,κυβερνήτης του πλοίου της αποστολής ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυγερόπουλο και το σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη, που συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία της ταινίας «Γάζα ερχόμαστε», απονεμήθηκε το βραβείο κοινού στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Η ταινία αφορά το ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν από την Κύπρο στη Γάζα το καλοκαίρι του 2008 και έσπασαν έτσι τον ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής έπειτα από 41 χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 49 λεπτών, ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού με 4.792 ψήφους. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Αυγερόπουλος, τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση της αποστολής και την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Οι συντελεστές της ταινίας δήλωσαν πως η επόμενη ταινία τους θα ονομάζεται.... «Γάζα επαν-ερχόμαστε», καθώς ετοιμάζουν νέα αποστολή τον επόμενο μήνα με μεγαλύτερο αριθμό πλοίων.

VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=cPFic546PWM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου