ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ με αφορμή τούτη τη μέρα μεταξύ άλλων τονίζει....
....
Το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν βλέπουν τον καθένα μας μόνο σαν οικονομικό πόρο. Έτσι αρνούνται να ανανεώσουν άδειες παραμονής σε απολυμένους, κλείνουν τις πόρτες των νοσοκομείων στους άνεργους αρρώστους, γεμίζουν τα κέντρα κράτησης, πυκνώνουν οι απελάσεις, στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση σε προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα. Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια και την πολιτογράφηση όχι μόνο δε λύνει το βασικότερο πρόβλημα των μεταναστών, που είναι η απόκτηση χαρτιών νομιμότητας, αλλά δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες. Στήνεται επίσης μηχανισμός εξαγοράς συνειδήσεων και τρομοκρατίας με δέλεαρ την απόκτηση ιθαγένειας μέσω της πολιτογράφησης.
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι φαινόμενο που κυλάει στο αίμα του καπιταλιστικού συστήματος. Γεννιέται, τρέφεται και αναπαράγεται σ’ αυτό.
Όλοι αυτοί που μιλούν για την κατάργηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού χωρίς να αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες, κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και όλη την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους και τη μικρή αγροτιά. Θέλουν να κρύψουν ότι η κάθε λογής κου-κλουξ-κλαν, οι τρομοκρατικές, οι εθνικιστικές οργανώσεις είναι προϊόντα του ίδιου συστήματος που μας θέλει υποταγμένους και τρομοκρατημένους.
Το ΠΑΜΕ τιμάει τη συγκεκριμένη μέρα συνειδητά, αλλά δεν περιμένει τις παγκόσμιες επετείους για να υπερασπιστεί το δίκιο του κάθε εργάτη, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα γνωρίζουν ότι ο αντίπαλος της εργατικής τάξης είναι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί που στήνονται για να το υπηρετούν.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα, να εντείνουν την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων. Να προχωρήσουν σε περιοδείες στους χώρους που ζουν και εργάζονται μετανάστες. Να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια εγγραφής των μεταναστών και προσφύγων στα συνδικάτα.
Ο αγώνας για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την εξάλειψη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είναι υπόθεση της τάξης μας. Προϋποθέτει την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου – της λαϊκής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου