ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

902 TV ONLINE

902 TV ONLINE
ONLINE

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗΑπεργοσπάτες ΠΑΣΚΕ κ«Αυτόνομη Παρέμβαση»

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία

Να καταδικάσουν την πλειοψηφία στη διοίκηση τηςΟμοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(ΟΙΥΕ) - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - που πρωτοστατεί στην απεργοσπασία και τη διάσπαση του εργατικού κινήματος, καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) με ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα, καλεί τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και αναδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα κλαδικά τους σωματεία, να συγκροτήσουν σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία στις 10 Φλεβάρη και είπαν ότι θα αιτηθούν «στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση η διοίκησή της για το θέμα της απεργιακής κινητοποίησης». Η ΔΑΚΕ είχε φροντίσει να αποχωρήσει για να μην πάρει θέση. Δηλαδή, σημειώνει η ΔΑΣ, «επιχειρούν τη διάσπαση των εργαζομένων» για να προωθήσουν ανενόχλητα οι πολυεθνικές τα αντεργατικά τους σχέδια με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Συμβάσεις μόνο για τα μέλη!

Η πλειοψηφία αυτή - στήριγμα των αντεργατικών πολιτικών - προχωρά ακόμα παραπέρα. Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, στο σχέδιο της πλειοψηφίας για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΚΣΣΕ) για το 2010 προβλέπεται ότι «η ΚΣΣΕ ισχύει αποκλειστικά για όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ΟΙΥΕ. Η ιδιότητα του μέλους πιστοποιείται με την προσκόμιση στον εργοδότη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις για λογαριασμό της Ομοσπονδίας». Δηλαδή, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους υποχρεωτικό συνδικαλισμό, διαφορετικά δε θα λαμβάνουν ούτε καν τις πενιχρές αυξήσεις που υπογράφονται στις συμβάσεις! Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, «οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΟΙΥΕ, χωρίζουν τους εργαζόμενους σε εγγεγραμμένους και μη στα σωματεία τους, για να δικαιούνται ή όχι ακόμα και θεσμικά αιτήματα που κατοχυρώνονται μέσα από τις συμβάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου